+370 655 05109 pagalba@91.lt
Select Page
Print Friendly, PDF & Email

TRINTUVO JR ULTRA 8000S

NAUDOJIMO INSTRUKCIJA

Domina šis trintuvas? Aplankykite www.blend.lt

Įvadas

Gerbiamas kliente!

Dėkojame, kad pasirinkote “JR Ultra Whole Slow Juicer”. Kad naudotumėtės ja saugiai, atidžiai perskaitykite naudojimo instrukciją ir išsaugokite ją ateičiai.
Visas šio vadovo turinys yra tik informacinis ir jei radote, kad kažkuri informacija nenurodyta, prašome informuoti mus, kad papildytume sekantį leidimą. Nuolat tobulinant produktą, dizainas ir veikimas gali būti keičiami be įspėjimo.

Tikimės, kad jums sulčiaspaudė patiks ir padės jums pradėti kelionę į turtingesnę mitybą ir geresnę sveikatą.

Su šia lėtaeige sulčiaspaude galima lengvai išspausti sultis iš bet ko – nuo minkštos uogos iki kieto obuolio, paruošite sveiką gėrimą su 35 % daugiau sulčių nei išspaudžia įprastos sulčiaspaudės.

Šalto spaudimo procese lėtai gaminamos sultys iš kietų daržovių ir lapinių žalumynų, išlaikant maksimalų kiekį gyvų maistinių medžiagų ir fermentų.

Kviečių želemnys, alavijo lapai, pušų spygliai ir kiti vaistiniai augalus lengvai išspaudžiami šalto spaudimo procese.

Migdolus, pistacijas, Brazilijos riešutus ir daugelį kitų riešutų pamirkykite per naktį, įpilkite vandens ir sudėkite į sulčiaspaudę, kad gautumėte maistingą šviežią riešutų pieną.

Ledai iš šaldytų vaisių – ši sulčiaspaudė gali paversti jūsų mėgstamus vaisius puikiais ledais be riebalų, konservantų ir kaltės jausmo.

Ši sulčiaspaudė gali pakeisti tradicinį sojų pieno aparatą, nes šalto spaudimo būdu iš mirkytų sojų pupelių pieną galima išgauti per kelias sekundes.

JR sulčiaspaudė turi papildomą sietelį, kad galėtumėte gaminti tirštesnes sultis, jei nuspręsite, kad norite ko nors tirštesnio ir daugiau skaidulų.

“JR” siekia, kad aukštos kokybės virtuvės prietaisai užtikrintų klientams 100 % natūralią mitybą. Naudodami JR lėtaeigę sulčiaspaudę galite mėgautis įvairiomis maistingųjų medžiagų turtingomis sultimis kartu su šiais privalumais.

– Tinkamai paruoštos sultys iš žalumynų, žolelių ir žolynų (didelė išeiga).
– Sulčių spaudimas iš vaisių ir daržovių, įskaitant minkštas rūšis
– Šaltai spaustos, kad gautųsi daugiau fermentų ir maistinių medžiagų turinčios sultys
– Mažas greitis (aps/min), kad sumažėtų oksidacija ir sultys ilgiau išsilaikytų vertikalioje padėtyje, todėl sulčių spaudimo procesą palengvina gravitacija
– Sulčių kranelis, kad sumažėtų putų, mažiau atliekų nei išcentrinėse sulčiaspaudėse
– Patogios vaikams, be aštrių ašmenų
– Erdvę taupanti konstrukcija
– Automatinis minkštimo išstūmimas, kad sultys būtų spaudžiamos nepertraukiamai
– Įmontuota atbulinio sukimo funkcija neleidžia užsikimšti
– Lengva valyti, tik 5 dalys, greitai nuplaunamos
– Mažas triukšmas


Dviejų pakopų sulčiaspaudė apdoroja:
– apelsinus, pvz., minkštus vaisius
– kietus vaisius, pvz., obuolius
– minkštas daržoves, pvz., kopūstus
– kietosios daržove, pvz., morkos
– kviečių želmenis
– sojų pupeles
– gamina ledus iš šaldytų vaisių, pvz., bananų
– gamina riešutų pieną iš minkštų arba mirkytų riešutų

 

Saugos instrukcijos

Svarbus pastebėjimas

Norėdami naudotis saugiai, pirmiausia perskaitykite vadovą ir laikykite jį lengvai pasiekiamoje vietoje. Šis gaminys skirtas naudoti tik buityje, todėl vadovaukitės vadove pateiktomis naudojimo ir surinkimo instrukcijomis. Prieš naudodami perskaitykite saugos įspėjimus ir jų laikykitės. 

ĮSPĖJIMAS – bet koks netinkamas naudojimas nesilaikant saugos įspėjimų gali sukelti sužalojimus arba sugadinti prietaisą.

Įsitikinkite, kad srovė, įtampa ir dažnis atitinka jūsų šalies standartą.

Neimkite maitinimo kištuko šlapiomis rankomis. Gali sukelti elektros smūgį arba sunkiai susižaloti. Niekada pernelyg nelenkite, nesuveržkite, nevilkite ir nespauskite maitinimo laido dideliu svoriu. Laikykite maitinimo laidą atokiau nuo aukštos temperatūros šaltinio.

Prieš montuodami, ardydami ar valydami, visada atjunkite prietaisą nuo maitinimo šaltinio.

Kad išvengtumėte elektros smūgio, nemerkite variklio pagrindo (ar bet kokių jo komponentų) į vandenį ar bet kokį kitą skystį. Neplaukite variklio pagrindo po čiaupu. Valykite tik nušluostydami drėgnu skudurėliu.

Šio prietaiso negalima naudoti vaikams. Prietaisą ir jo maitinimo laidą laikykite vaikams nepasiekiamoje vietoje. Vaikams arba asmenims, neturintiems patirties valdant šį prietaisą, draudžiama naudoti šį prietaisą be priežiūros.

Jei ilgą laiką nenaudosite, atjunkite įrenginį nuo elektros tinklo.

Nenaudokite įrenginio, jei iškyla problemų su maitinimo laidu, maitinimo kištuku ar atsiranda kitų sutrikimų. Kuo skubiau susisiekite su klientų aptarnavimo centru.

Gali kilti gaisras, elektros smūgis arba susižaloti žmonės, jei naudojate neleistinas dalis ir priedus arba modifikuojate įrenginį.

Nepalikite įrenginio be priežiūros, kai nenaudojate.

Nenaudokite įrenginio, kai ąsotyje nėra jokių ingredientų ar skysčių.

Būkite atsargūs ištuštindami indą ir valydami. Nekiškite piršto ar šaukšto į ingredientų įdėjimo ar sulčių išleidimo angas. Galite sužaloti, sukelti nelaimingą atsitikimą arba netinkamą prietaiso veikimą.

Prieš keisdami priedus, artėdami prie judančių dalių, išjunkite prietaisą ir atjunkite nuo maitinimo šaltinio. NIEKADA nenuimkite besisukančio prietaiso. 

Į indą nedėkite jokių kitų įrankių, tokių kaip šaukštai, šakutės ir peiliai, nes jie gali sugadinti ašmenis ir kitas dalis.

Be profesionalaus techniko niekada neardykite, neremontuokite ar nemodifikuokite šio prietaiso, niekada nenaudokite gamintojo nerekuomenduotų dalių ir priedų.

Dėkite šį prietaisą ant lygaus paviršiaus. Užtikrinkite, kad prietaisas būtų apsaugotas nuo smūgių ar kritimo. Stiprus smūgis, kritimas gali sugadinti prietaisą ar net sužaloti žmogų.

Nepalikite prietaiso nepertraukiamai veikti ilgiau nei 90 min.

Naudojant prietaisą pirmą kartą, jis gali skleisti keistą kvapą, kuris išnyks po tam tikro naudojimo laiko.

Jei sraigtas nustoja veikti. paspauskite maitinimo mygtuką žemyn, kad variklis suktųsi atbuline eiga. Kai atbulinis sukimasis sustos, prietaisą galima naudoti įprastai. Ilgai trunkantis blokavimas rodo variklio sutrikimą, pažeidimą. Jei tokia problema kyla dažnai, nenaudokite šio prietaiso.

Neatlikite funkcijų, kurios nenumatytos. Galite susižaloti arba sugadinti prietaisą.

ĮRENGINIO KOMPONENTAI

GAMINIO SPECIFIKACIJOS

Modelis JR 800052 lėtaeigė sulčiaspaudė

Galia 240 W 

Sukimo greitis 37 aps/min 

Maitinimo laido ilgis 1,2 m 

Variklio tipas kintamosios srovės variklis 5A

Matmenys 17 cm (plotis) * 27 cm (ilgis) * 55 cm (aukštis) 

Gaminio svoris 7,5 kg

Darbinis garso stiprumas 40-60 decibelų

Dalys ir priedai, papildoma informacija

Sulčių dangtelis

Ant sulčių išleidimo angos uždėkite pridedamą sulčių dangtelį. Sulčių dangtelis idealiai tinka, kad išvengtumėte lašėjimo ant darbinio paviršiaus, taip pat tam, kad sultys būtų laikomos aparato viduje ir prireikus būtų galima jas sumaišyti. Jį taip pat galima uždaryti, kad būtų galima atlikti valymą, kaip aprašyta toliau. Jei sultys spaudžiamos uždarytu dangteliu, neperpildykite indo, nes gali pratekėti.

Grubus sietelis

Didelių skylių kokteilių sietelis yra unikalus ir sukurtas tam, kad galėtumėte gauti tirštesnės tekstūros gėrimą. Naudojant šį priedą daug daugiau minkštimo lieka gėrime ir neatsiskiria nuo sulčių. Taip gaunamas daug tirštesnis gėrimas, pilnas skaidulų.

“Feedsafe” įdėjimo anga

Naujojoje JR 8000S2 įdėjimo angoje yra visiškai naujas patentuotas besisukantis įtaisas. Tai leidžia ant besisukančios platformos dėti sveikus vidutinio dydžio obuolius, apelsinus ir kitus stambius maisto produktus. Taip pat yra anga tokiems maisto produktams, kaip morkos ir agurkai, įdėti.

NIEKADA NENUIMKITE ĮTAISO Į KURĮ DEDAMI PRODUKTAI, KAI JIS SUKASI

Surinkimo instrukcijos

SIETELIŲ PARINKIMAS

Smulkus sietelis sietelis skirtas įvairiems vaisiams ir daržovėms spausti. Šiuo sulčių sieteliu galima išspausti visų vaisių ir daržovių sultis, todėl jį reikėtų naudoti visada, kai gaminate sultis.

Grubus sietelis – tai didelių skylių sietas, kuris idealiai tinka, jei norite pasigaminti daug tirštesnį gėrimą. Jame lieka daugiau minkštimo ir skaidulų, todėl gėrimas tampa sodresnis ir tekstūriškesnis.

Homogenizuotas sietelis / uždaras – specialiai sukurtą sietelį galima naudoti šaldytiems vaisių ledams gaminti, o taip pat, kruopščiai pamirkius riešutus, riešutų sviestui gaminti.

SILIKONINIŲ DALIŲ NAUDOJIMAS

PATARIMAI

A. Prieš sulčių spaudimą įsitikinkite, kad visos silikoninės dalys yra tinkamai uždėtos. Jei jos bus netinkamai uždėtos, gali pratekėti.

B. Silikonines dalis saugu išardyti ir plauti, o išdžiovintas jas galima vėl naudoti.

C. Valydami saugokite silikonines dalis, plaudami nenaudokite karšto vandens.

Besisukantis silikoninis šepetys. Surinkite silikoninį šepetėlį pagal paveikslėlį, šepetėlio uodegėlę nukreipkite į apačią ir įdėkite dalis eilės tvarka, kaip parodyta paveikslėlyje.

Sulčių spaudimo indo vidus. Silikoninis sulčių kamštis. Po valymo sumontuokite jį pagal paveikslėlyje parodytą rodyklę.

Sulčių spaudimo indo apačia. Silikoninis žiedas. Įdėkite jį teisingai, kad tilptų į lizdą. (Montuojant silikoninį žiedą, didesnio skersmens pusė turi būti nukreipta į viršų)

PATARIMAI Jei naudojimosi metu pradeda pratekėti, pirmiausia patikrinkite, ar visos silikoninės dalys yra teisingai uždėtos / įdėtos. Surinkimo / naudojimo metu galima lengvai praleisti smulkias silikonines dalis, įsitikinkite, kad jas tinkamai įdėjote. Jei jų trūksta arba jos sulūžo, prieš naudodami kreipkitės į JR klientų aptarnavimo centrą ir gaukite atsarginių dalių.

GAMINIO SURINKIMAS

Patarimai: *Prieš naudojimą įsitikinkite, kad visos dalys yra nuvalytos.

1. Tvirtai įspauskite silikoninį kištuką į angą prieš išspaudų išleidimo angą, esančią dubens apačioje. Pastaba: jei jis nėra tvirtai įdėtas, iš čia gali ištekėti sultys. Silikoninį kamštį dėkite, kai jis yra drėgnas (ką tik nuvalytas), kad būtų lengviau įdėti.

2. Sulygiuokite ant sulčių indo esantį pakabinamos spynos simbolį su rodykle ant pagrindo. Sulčių spaudimo indą tvirtai uždėkite ant variklio pagrindo. Labai nežymiai pasukite pagal laikrodžio rodyklę, kad užfiksuotumėte.

3. Įsukite sietelį į besisukantį krepšelį. Tada abi dalis įdėkite į sulčių spaudimo indą, įsitikinkite, kad balta rodyklė ant indo sutampa su lygiuote ant sietelio. Sulygiavimo skirtukas – tai plastikinė dalis, išsikišusi ant sietelio krašto. Tvirtai nuspauskite.

4. Įstatykite spaudimo sraigtą į sietelį. Pasukite jį ir spauskite žemyn, kol išgirsite “spragtelėjimą”, reiškiantį, kad jis tvirtai įstatytas į vietą.

5. Uždėkite dangtį ant sulčių spaudimo indo. Uždėdami dangtį ant dubens, sulygiuokite atviros spynos simbolį ant dangčio su rodykle ant dubens. Uždėję dangtį iki galo pasukite pagal laikrodžio rodyklę.

Patarimas: Kad būtų lengviau surinkti, laikykite dangtį paėmę už ingredientų įdėjimo kameros ir sukite pagal laikrodžio rodyklę, kaip parodyta pateiktoje iliustracijoje.

NAUDOJIMO INSTRUKCIJOS

Šis prietaisas turi apsaugos sistemą, jis veiks normaliai tik tada, kai visos sudedamosios dalys bus tinkamai sumontuotos.

1. Prijunkite maitinimo kištuką prie kištukinio lizdo ir įjunkite maitinimą.

DĖMESIO Padėkite ąsočius po dviem išėjimo (sulčių ir išspaudų) lizdais. Normalu, kad paleidžiant prietaisas skleidžia girgždantį garsą. Šį triukšmą sukelia trintis tarp besisukančio šepečio ir sulčių indo viduje esančių dalių.

2. Įjunkite prietaisą ir lėtai dėkite supjaustytus maisto gabalėlius į ingredientų įdėjimo kamerą.

DĖMESIO! Nedirbkite drėgnomis rankomis. Pažeidus šį įspėjimą galima sunkiai susižeisti arba patirti elektros smūgį.

Maistas turi būti paruoštas taip, kad tilptų į ingredientų įdėjimo kamerą. Supjausčius maistą mažesniais gabalėliais, sulčių spaudimas bus dar lengvesnis. Jei kieti ingredientai, pavyzdžiui, morkos ir burokėliai, bus mažesni, tai prailgins sulčiaspaudės tarnavimo laiką, todėl rekomenduojama juos susmulkinti.

3. Paruoštus ingredientus dėkite po vieną gabalėlį.

*Pluoštinės lapinės daržovės (salierai, lapiniai kopūstai ir kt.): salierus supjaustykite 1 cm dydžio gabalėliais ir saujomis dėkite į aparatą. Salierus sunku apdoroti visomis sulčiaspaudėms dėl ilgų pluoštinių gijų, kurios gali apsivynioti aplink sulčiaspaudės dalis. Todėl salierus supjausčius mažais gabalėliais ir įdėjus saujomis, aparatas juos lengvai apdoros. Užtikrinkite, kad dideli kopūstų stiebai ir lapai būtų ne didesni kaip 10 cm dydžio.

ATKREIPKITE DĖMESĮ – SVARBU, KAD MAISTAS BŪTŲ DEDAMAS TOLYGIAI. JEI MAISTAS BUS DEDAMAS PER GREITAI, APARATAS BUS PERKRAUTAS. MAISTĄ DĖKITE PO VIENĄ, NEPERPILDYKITE INGREDIENTŲ ĮDĖJIMO KAMEROS IR NEKIŠKITE MAISTO Į APARATĄ JĖGA. GRŪSTUVĄ PAPRASTAI REIKĖTŲ NAUDOTI TIK PASTUMTI, KAD SRAIGTAS PAIMTŲ KIEKVIENĄ MAISTO PRODUKTĄ.

ĮSPĖJIMAS Neįkiškite į ingredientų įdėjimo kamerą jokių daiktų, pavyzdžiui, šaukštų ar lazdelių. Jei reikia, naudokite grūstuvą.

4. Naudokite sulčių dangtelį, gamindami sumaišytas sultis, jei reikia sustabdyti sulčių tekėjimą, arba išskalauti tarp skirtingų sulčių spaudimo.

Pastaba: Jei sulčių inde likusios sudedamosios dalys nėra visiškai išspaustos, dangtelis gali lengvai neatsidaryti. Po kiekvieno sulčių spaudimo paleiskite sulčiaspaudę dar 30 sekundžių, kad sulčiaspaudė išleistų likusias išspaudas.

– Kai dangtis užstriga, paspauskite mygtukus šia tvarka REVERSE – OFF – FORWARD, 2 ar 3 kartus perjunkite pirmyn ir atgal, kad ingredientai išsisklaidytų. Tada uždėkite rankas ant dangčio viršaus ir stipriai paspauskite žemyn, tuo pat metu sukdami būgno dangtį prieš laikrodžio rodyklę, kad atsidarytų.
– Priklausomai nuo sudedamųjų dalių, įpilkite vandens į ingredientų įdėjimo kamerą, kad išplautumėte sulčiaspaudės vidų, ir tada bandykite nuimti būgno dangtį.
– Atbulinės eigos mygtuką taip pat reikėtų naudoti, jei aparatas buvo perkrautas ir sustojo, nes užsikimšo.

Nesmulkinto maisto spaudimas

Tokius maisto produktus, kaip obuoliai ir apelsinai, galite tiesiog dėti nesmulkintus į sulčiaspaudę. Jei įrenginys nesisuka, sumažinkite maisto produkto dydį. Didesnius obuolius sraigtas gali paimti ne iš karto. Jei reikia, drąsiai naudokite grūstuvą, kad padėtumėte obuoliui patekti į sulčiaspaudę.

Citrusinius vaisius, pavyzdžiui, apelsinus ir citrinas, prieš spaudžiant sultis reikia nulupti.

SVARBU – BUROKĖLIAI YRA LABAI KIETI. PRIEŠ ĮDĖDAMI BUROKĖLIUS, SUPJAUSTYKITE JUOS (BENT PER PUSĘ).

ŠALDYTŲ DESERTŲ PRIEDAS

1 ŽINGSNIS – Surinkite viršutinį komplektą vadovaudamiesi surinkimo instrukcijomis. Tačiau įsitikinkite, kad naudojamas šaldytų desertų priedas (lygus sietelis), o ne sulčių sietelis, ir nereikia naudoti besisukančio krepšelio. 

SVARBU Gaminant šaldytus desertus nereikia naudoti besisukančio krepšelio. Tiesiog įdėkite tuščią sietą tiesiai į dubenį

2 ŽINGSNIS – Įsitikinkite, kad surinktas viršutinio komplekto rinkinys teisingai sumontuotas ir tvirtai uždėtas ant pagrindo.

 

 

Nepamirškite sulygiuoti atviros pakabinamos spynos simbolio su rodykle ant dubens, tada pasukite pagal laikrodžio rodyklę, kad pritvirtintumėte dangtį.

 

PASTABA – gaminant šaldytus desertus geriausia palikti atidarytą sulčių dangtelį.

Svarbi informacija gaminant šaldytus desertus
1) Šaldytus vaisius galima tiesiog įdėti į aparatą ir pasigaminti gardų vaisių desertą ir šerbetą. Priklausomai nuo ingrediento dydžio, leiskite jam atšilti 3-10 minučių kambario temperatūroje.
Svarbu – per ilgai atšildytas maistas nebus efektyviai apdorojamas.
2) Kaip ir su visais kitais sieteliais, įsitikinkite, kad į juos nededami dideli kauliukai ir sėklos.
3) Sudėkite užšaldytus ingredientus į aparatą, kurio dalys surinktos taip, kaip parodyta aukščiau. Ingredientai bus apdoroti ir iš aparato išeis per išleidimo lataką.

Atsargumo priemonės

A. Veikiant prietaisui be maisto produktų, gali būti pažeistas spaudimo sietelis ir sulčių spaudimo indas.

B. Neleiskite prietaisui nepertraukiamai veikti ilgiau kaip 90 minučių. Dėl perkaitimo gali būti pažeistas variklis. Po kiekvieno naudojimo atvėsinkite prietaisą maždaug 30 minučių.

C. Nekiškite pirštų ar kitų daiktų į ingredientų įdėjimo kamerą. Jei reikia, naudokite grūstuvą.

D. Nedėkite į sulčiaspaudę džiovintų ar kietų ingredientų, pavyzdžiui, nesmulkintų grūdų, vaisių su kietais kauliukais ar ledo. Jie gali sugadinti sulčiaspaudės dalis (sulčiaspaudės indą, sulčiaspaudės sraigtą ir sietelį).

* Pupelės ar grūdai gali būti naudojami, jei yra pamirkyti per naktį arba išvirti.

* Vaisius su kauliukais ir kietomis sėklomis (pvz., nektarinus, persikus, mangus ir vyšnias) prieš spaudžiant sultis reikia išimti kauliukus.

* Naudojant šaldytus vaisius su mažomis sėklomis, pvz., vynuoges, prieš įdėdami juos į sulčiaspaudę visiškai atšildykite.

E. Nenaudokite ingredientų, kuriuose gausu augalinio ir (arba) gyvulinio aliejaus. Nenaudokite prietaiso aliejui iš ingredientų išgauti.

*Jeigu ant sulčiaspaudės sraigto pateks augalinio / gyvulinio aliejaus, gali sumažėti našumas.

F. Išspaudę sultis iš ingredientų su sėklomis, pavyzdžiui, vynuogių, kruopščiai išvalykite visus sulčiaspaudės sraigto apačioje esančius plyšius.

G. Nenuimkite besisukančio ingredientų įdėjimo įtaiso.

MAISTO RUOŠIMAS IR SULČIŲ SPAUDIMO TECHNIKA

Labai storas žieveles, pavyzdžiui, ananasų, mangų, melionų ir apelsinų, prieš apdorojimą reikia nulupti nuo maisto produktų.

Gamindami iš šaldyų vaisių arba ledo, prieš įdėdami į aparatą įsitikinkite, kad visi šaldyti ingredientai atšildomi 5-10 minučių. Kai kurie ingredientai, pavyzdžiui, mėlynės, yra maži, ir jiems gali užtekti keletą minučių pabūti kambario temperatūroje.

Niekada nebandykite naudoti gyvūninio ar augalinio aliejaus, pvz., margarino, sviesto, sezamo sėklų ir kt.

Prieš spausdami sultis įsitikinkite, kad pašalinote visus kietus kauliukus / sėklas. Spausdami sultis iš tokių maisto produktų, kaip avokadai, mangai ir kt., jų kauliukais, galite rimtai sugadinti aparatą

Niekada nebandykite apdoroti maisto, kuris yra labai kietas ir kuriame yra labai mažai vandens arba jo visai nėra. Tokius maisto produktus kaip grūdai, kokosai, riešutai ir t. t. (Kokosus ir riešutus visada reikia naudoti su vandeniu, jei gaminate riešutų pieną).

Kai spaudžiate žalumynų sultis vienu metu dėkite nedidelį kiekį žalumynų, supjaustykite trumpais maždaug 3 cm ilgio gabalėliais, kad atliekos lengvai išeitų iš išspaudų latako. Žalumynų NEREIKIA susukti į kamuoliuką, kaip tai būdavo daroma naudojant išcentrines sulčiaspaudes. Iš tikrųjų galite lėtai ir be jokių problemų dėti kuokštelius žalumynų, kalendrų, petražolių ir kitų lapinių augalų. Tokiu pat būdu galite išspausti sultis iš kopūstų ir špinatų.

Puikus būdas, sulčiaspaudei ruošti dideles lapines, stangrias ar pluoštines daržoves, yra lapo nuo stiebo pašalinimas, ir tiek lapų, tiek stiebų supjaustymas 3-5 cm ilgio gabalėliais. Tada galima tsargiai dėti, leidžiant sraigtui traukti ingredientus į sulčiaspaudę, o grūstuvą naudoti tik švelniai pastumti, jei reikia.

Pirmiausia spauskite sultis iš mažai skaidulų turinčių augalų, o daug skaidulų turinčius augalus spauskite paskutinius arba bandykite juos kaitalioti. Štai labai svarbus patarimas: jei ketinate spausti sultis iš daug skaidulų turinčių augalų, pavyzdžiui, salierų ar špinatų, juos spauskite paskutinius! Kodėl? Nes salierų skaidulos paprastai kaupiasi sulčiaspaudės išstūmimo angoje, esančioje sulčiaspaudės sraigto apačioje. Laikydamiesi šio patarimo, sumažinsite tokio įvykio tikimybę beveik iki nulio. Kol anga neužsikimšusi, sultyse beveik nebus minkštimo, todėl geriausias būdas pirmiausia sulčiaspaude išspausti mažai ląstelienos turinčius vaisius ir daržoves: obuolius, morkas ir kt. Gležnesnius, skaidulingus augalus palikite paskutinius. Rezultatas bus daug geresnis. Alternatyvus būdas – kaitalioti ingredientus. Įdėkite saują lapų, po to morką ar kitą stambų produktą, tada daugiau lapų, tada obuolį ir t. t. Didesni maisto produktai padeda mažiau stambiems lapams judėti.

Jei sultyse vis tiek yra per daug minkštimo, tiesiog dar kartą perpilkite sultis per sulčiaspaudę! Pamatysite, kad antrą kartą perleidus per sulčiaspaudę pašalinamos beveik visas minkštimas. Taip pat galite į sulčių ąsotį sulčių spaudimo metu įdėti pridedamą minkštimo sietelį. Jis sulaikys minkštimą, kai sultys tekės per jį.

Esmė ta, kad jei laikysitės šių patarimų, pamatysite, kad sulčiaspaudė į sultis išskiria labai mažai minkštimo ir neužsikemša.

Pastaba: Po kurio laiko, patikrinkite, ar silikoninio valytuvo šepetėliai nenusidėvėjo, dėl to sultyse taip pat gali atsirasti papildomos minkštimo masės.

Valymas ir priežiūra

1. Išjunkite prietaisą mygtuku “OFF”. Nelieskite kištuko drėgnomis rankomis.

2. Pasukite talpyklą, kad atrakintumėte, paėmę už lizdo, Prieš nuimdami dubenį įsitikinkite, kad dangtis yra pilnai pasuktas.

3. Išardykite prietaisą atvirkštine nei surinkimo tvarka.

4. Išmontavę nuplaukite jį naudodami valymo šepetėlį tekančiu vandeniu. Valymui nenaudokite metalinės kempinės, nes ji subraižys ir sugadins prietaisą.

5. Neplaukite ir nemerkite pagrindinio korpuso į vandenį, valymui naudokite sausą rankšluostį arba drėgną kempinę.

6. Po plovimo leiskite dalims išdžiūti atviroje, švarioje ir vėsioje patalpoje.

Laikykite jį vaikams nepasiekiamoje vietoje.

Būtina kruopščiai išvalyti sietelį iš karto po naudojimo. Laikui bėgant sukietėjusios mineralinės nuosėdos, pavyzdžiui, kalkės, gali užkimšti skylutes ir sumažinti našumą. Būtina kruopščiai išvalyti šepetėliu.

NEDĖKITE į indaplovę. Kad prailgintumėte gaminio tarnavimo laiką, išvalykite jį iš karto po naudojimo. Jei atrodo, kad indų ir dalių plastikas yra labai sausas, nuvalykite maistiniu aliejumi ir tada plaukite švelniu plovikliu, Šios sulčiaspaudės dalys yra iš BPA neturinčio aukštos kokybės “Tritan” plastiko. Šio tipo BPA neturinčio plastiko NEGALIMA plauti indaplovėje. NEDĖKITE sulčiaspaudės dalių į indaplovę.

SAVAIMINIS IŠSIVALYMAS

Gaminant daugiau nei vieną rūšį sulčių, nebūtina išardyti sulčiaspaudės po kiekvienos rūšies maisto produktų spaudimo, greitas savaiminis valymas užtikrins, kad sulčių skoniai nesusimaišys.

1. Įsitikinkite, kad ąsočiai yra po išspaudų ir sulčių latakais. Uždarykite sulčių dangtelį.

2. Įjunkite sulčiaspaudę ir į ingredientų dėjimo kamerą lėtai įpilkite dubenėlį švaraus vandens.

3. Atidarykite sulčiaspaudės dangtelį, kad išleistumėte vandenį, kai sulčių indas bus švarus.

Baigę spausti sultis visiškai išardykite ir vadovaukitės šiame vadove pateiktomis valymo instrukcijomis.

Sutrikimų šalinimas

Jeigu prietaisas neveikia:

A. Patikrinkite, ar teisingai įkištas kištukas į maitinimo lizdą.

B. Patikrinkite, ar teisingai sumontuoti visi komponentai. Prietaisą galima naudoti tik tada, kai visi komponentai yra tinkamai įstatyti / sumontuoti. Jei sulčiaspaudė keltų keistą triukšmą arba neįsijungtų, dar kartą patikrinkite ar teisingai surinkote.

C. Patikrinkite, ar produktų įdėjimo kamera yra patikimai užfiksuota ant sulčiaspaudės, jei tai padaryta neteisingai, sulčiaspaudė neįsijungs.

Įrenginys sustoja spaudžiant sultis

Patikrinkite, ar maitinimo kištukas neišsitraukė iš tinklo, Įsitikinkite, kad į sulčiaspaudę neįdėjote per daug ar kietų maisto produktų. Patikrinkite, ar prietaisas neveikia nepertraukiamai per ilgai. Jei veikia per ilgai, prietaisą išjungti (arba jam išsijungus pačiam), prireiks kelių valandų, kol jis vėl pradės veikti.

Nutekėjimas iš po sulčiaspaudės indo

Patikrinkite, ar silikoninis kamštis gerai įsuktas.

Prietaisas dreba sulčių spaudimo metu

Dėl variklio sukimosi jis gali šiek tiek drebėti. Įsitikinkite, kad prietaisas stovi ant lygaus paviršiaus, Įsitikinkite, kad maistas susmulkintas teisingai.

Sulčių atsiskyrimas

Atkreipkite dėmesį, kad kai kurie ingredientai yra skirtingo tankio ir sulčių spaudimo metu gali šiek tiek atsiskirti. Tiesiog išmaišykite ir mėgaukitės.

Neįprastas triukšmas

Užtikrinkite, kad prietaisas būtų pastatytas ant lygaus paviršiaus. Patikrinkite, ar įrenginyje nėra per daug ar per kietų maisto produktų, Tam tikrų maisto produktų sultys išsiskiria sunkiau, o triukšmas ne visada reiškia gedimą ar problemą.

Salierai užkemša aparatą

Užtikrinkite, kad salierai būtų supjaustyti 1 cm dydžio gabalėliais, o tada drąsiai įdėkite po kelis gabalėlius ar saujelėmis.

Nudažyti indai arba priedai

Po naudojimo nedelsdami išvalykite prietaisą, kad minkštimo likučiai nepriliptų prie indų. Konteineris arba priedai gali nusidažyti, kai sulčiaspaudėje spaudžiamos kai kurių maisto produktų, turinčių daug pigmentų, sultys. Išvalykite jį kepimo aliejumi, o tada plovikliu. Aliejus patekęs ant sulčių spaudimo sraigto ir filtrų, gali turėti įtakos jų veikimui, aliejų naudokite tik valydami talpyklas ir indus.

Talpykla / dangtelis užstrigo

Neatidarinėkite jo jėga. Įsitikinkite, kad prietaiso viduje neliko per daug minkštimo. Paleiskite sulčiaspaudę, kad pašalintumėte susikaupusią masę. Patikrinkite, ar viduje neliko neaiškių ar kietų daiktų. Naudodami atbulinės eigos mygtuką išstumkite daiktus atgal.

Per didelis minkštimo kiekis sultyse

Patikrinkite, ar teisingai ir tvirtai iki galo įspaustas dubens apačioje esantis silikoninis kamštis. Keiskite ingredientus tarp lapų ir didesnių stambesnių maisto produktų, kad aparatas galėtų išspausti minkštimą, ir nedėkite ingredientų per greitai. Sulčių spaudimo metu įdėkite pridedamą išspaudų (minkštimo) sietelį tiesiai į sulčių surinkimo ąsotį. Šis sietelis skirtas sugaudyti minkštimo perteklių, kuris susidaro visose lėtaeigėse sulčiaspaudėse, ir išgauti daug tyresnes sultis.

Gamintojas deklaruoja, kad šis įrenginys atitinka visus atitinkamus pagrindinius ES reglamentų reikalavimus

GARANTIJA 9 METAI VARIKLIUI IR 2 METAI DALIMS

GARANTIJA KOMERCINIAM NAUDOJIMUI 1 METAI

Įrenginys neturi specialių garantijos kortelių - garantiją įrodo įsigijimo dokumentas (kvitas arba sąskaita faktūra).

Esant paslėptiems gamyklos defektams, įrenginys bus suremontuotas arba pakeistas nauju, jei jo remontas neįmanomas arba neekonomiškas.

Pardavėjas garantuoja atsarginių dalių tiekimą mažiausiai penkerius metus nuo garantijos laikotarpio pabaigos.

Reikalauti garantinės priežiūros galima tik jei reikia keisti ar taisyti sugedusius komponentus. Garantiniu laikotarpiu atskleistų gedimų ir defektų taisymas nemokamo aptarnavimo centre bus atliktas per 14 dienų nuo įrenginio, kartu su nurodytais dokumentais, gavimo dienos.

Pardavėjas neatsako, jei įrenginys naudojamas netinkamai.

Garantija neapima nuostolių, atsiradusių naudojant ar nenaudojant įrenginį arba jo priedus.

Pardavėjas neatsako už jokią žalą sveikatai, atsiradusią naudojant ar nenaudojant įrenginį arba jo priedus.

Garantinis remontas neatliekamas jei įrenginys sugadinamas dėl netinkamos tiekiamo vandens kokybės.

Kad įrenginys tinkamai veiktų, turi būti užtikrinta, kad keičiamos įrenginio dalys, būtų reguliariai keičiamos.

 

GARANTIJA NETAIKOMA

Įprastam nusidėvėjimui.

Mechaniniams pažeidimams, atsiradusiems transportavimo, montavimo ir/ar netinkamo naudojimo metu.

Žalai atsiradusiai dėl netinkamų ekspoatavimo sąlygų (užšaldymo, laikymo šalia šilumos šaltinio, didelės drėgmės, pažeidimams atsiradusiems dėl aplinkos sąlygų ir/ar saulės spindulių).

Išorinių priežasčių padarytai žalai, force majeure, atsitiktiniams incidentams (gaisras, potvynis, elektros įtampos šuoliai, dulkėtumas, riaušės, vagystė ir kt.).

Garantija netaikoma, jei pažeidžiama įrenginio sandara arba atliekama kokia nors modifikavimo procedūra.

Garantija netaikoma, jei vartotojas nesilaiko naudojimo vadove pateiktų nurodymų.

 

NORINT PASINAUDOTI ŠIOS GARANTIJOS SUTEIKIAMOMIS TEISĖMIS BŪTINA PATEIKTI

- įrenginio pirkimo įrodymą (sąskaitos faktūros numerį arba užsakymo numerį);

- nurodyti defektą arba gedimą.

ELEKTROS PREKIŲ UTILIZACIJA

Ant produkto arba jo pakuotės esantis simbolis nurodo, kad įrenginys neturėtų būti išmestas su įprastomis buitinėmis atliekomis. Įrenginys turėtų būti perduotas į elektros ir elektroninės įrangos atliekų perdirbimo surinkimo centrą. Išmesdami įrenginį teisingai galėsite išvengti bet kokių neigiamų pasekmių ir poveikio aplinkai ir žmonių sveikatai, kuris gali atsirasti, jei gaminys išmetamas netinkamai. Prireikus išsamios informacijos apie įrenginio šalinimą ir perdirbimą, kreipkitės į atitinkamas savivaldybių institucijas, atsakingas už atliekų tvarkymą, atliekų tvarkymo paslaugų įmones, arba parduotuvę, kurioje pirkote įrenginį.

NURODYMAI, KAIP IŠMESTI PANAUDOTAS PAKAVIMO MEDŽIAGAS

Išmeskite pakavimo medžiagas į tam skirtą atliekų išmetimo vietą.

Kilmės šalis: Kinija